BLOG

#oknihach

Zuzančin ňůsletr je rubrika věnovaná knižním tipům. Zuzka totiž dává tak tři knihy týdně. Leccos je brak, ale leccos za zmínku stojí. A ano, ve slově leccos se fakticky píšou dvě cc. A ano, ten název newsletteru je naprosto úchylný, ale Zuzka si v některých věcech prostě nedá říct.


Znáte to, otvíráte knížku za knížkou a perla furt nikde. A najednou je jich tolik, že by náhrdelníkem z nich nepohrdla ani anglická královna. Pardon, česká knihomolská populace.

Dnes servíruju knižní pelmel s chutěmi a vůněmi v obsahu či názvu. Ochutnejte citronový koláč, nakoukněte pod pokličku molekulární gastronomie, dejte si pár deci italského vína a nechte se omámit vůní růží a hodně netradičních parfémů.

Nejsem feministka ani sufražetka. Barvotiskové obálky typicky ženské literatury mě spolehlivě, i když někdy třeba i ke škodě věci odradí. Dnes nabízím ženskou všehochuť bravurnosti, lehké pokleslosti, vtipu i napětí. Chlapi se raději obloukem vyhnou.

Severní vítr je krutý. Literární sever je drsný, studený, tu a tam více či méně zvrhlý. A obvykle stojí to za to. Kdo míváte depky, raději odložte tuto četbu, až vysvitne oskar.

Kdo proboha vymyslel ten infantilní název? No já! Zuzana. Cizím píšu newslettery takové, jaké si přejí. Svůj ňůsletr si s dovolením píšu tak, jak se mi chce. A taky jsem si ho podle svého gusta pojmenovala :-)